SC 4000

 

Felhasználási terület:kétkomponensű ragasztó-gumi gumihoz, gumi szövethez, gumi fémhez, szövet szövethez ragasztására.

Alkalmazási mód:

Előkészítés:

- Környezet- és anyag-hőmérséklet + 10 és +45 °C között legyen.

- EI kell kerülni a közvetlen napsugárzás hatását és a páralecsapódást (izzadási vízképződést).

- A ragasztandó felületek legyenek szárazak, vegyszer-, zsír- és olaj­mentesek.

- A fémfelületeket szórással (SA 2,5 DIN 55 928), vagy csiszolással kell rozsdátlanítani és érdesíteni. A megtisztított felületeket szükség esetén TIP TOP tisztítószerrel lehet zsírtalanítani. TIP TOP METAL PRIMER PR 200 alapozóval egyszer kell kezelni. A bevonatnak teljesen ki kell száradnia.

- Gumi: intenzíven érdesítendő (nem maradhatnak fényes felületek), az érdesítésnél keletkezett port száraz eljárással kell eltávolítani.

- Szövet: A gumimaradékokat hasonlóan érdesíteni kell. A szövetet óvatosan kell érdesíteni (ne sértsük meg). Az érdesítésnél keletkezett port száraz eljárással el kell távolítani.

Keverés:Az SC 4000-ből szükséges mennyiséget gondosan el kell keverni az ER-42 edzővel (súlyarány 4 %), amíg homogén keverék keletkezik. A keverék 2 órán (felhasználási időn) belül felhasználandó.

Bekenés:Az előkészítés után rögtön fel kell vinni ecsettel a ragasztan­dó felületre két egyenletesen vékony rétegben a ragasztó/edző keve­réket (a CN-kötőréteggel ellátott speciális TIP TOP gumi esetén az első rétegre nincs szükség, a durva szöveteknél viszont háromszori felvitel szükséges a teljes felületen történő ragasztás eléréséhez). Az első réte­get mindig hagyni kell teljesen megszáradni (legalább 30 percig, fém esetén legalább 1 óráig). Az utolsó réteget azonban csak annyira, hogy még enyhén ragadósan tapadjon (próba: ujjheggyel érintve). Túlszára­dás esetén újólag fel kell vinni.

Ragasztás: A ragasztandó felületeket légzárványok nélkül össze kell illeszteni és szorosan összehengerelni, illetve egymáshoz nyomni.

Óvintézkedések:A veszélyekre utaló útmutatást és a biztonsági előírásokat be kell tartani.

Útmutatás:A fenti adatok a gyakorlatot utánzó kísérletekből származ­nak. Az anyagok különbözősége és az általunk esetleg ismeretlen mun­kafeltételek miatt javasoljuk, hogy minden esetben végezzenek kielégítő eredményt adó saját kísérleteket. Ezen tudnivalókkal kapcsolatos felelősségünket kizárjuk.

 

REMA TIP TOP:

GruberStraße 63, 0-85586 Poing Postfach 1303, 0-85582 Poing